Električni klavir Yamaha Clavinova CLP625 je vstopni model najboljše serije digitalnih klavirjev - Clavinova. Če želite cenovno dostopen klavir, ki odlično poustvarja zvok in občutek pravega klavirja, je Clavinova CLP 625 prava izbira za vas.

Tipkovnica: 88 klavirsko obteženih tipk (GH3X tipke) prevlečene z umetno slonovino in umetno ebenovino s točko preloma (escapement)
Število zvokov: 10 zvokov
Polifonija: 256 tonska polifonija
Zvok klavirja:  Yamaha CFX in Bösendorfer Imperial
Efekti: Reverb - Efekt, Damper resonanca
Snemanje: 2 stezni snemalnik (1 pesem)
Povezljivost: 2 priključka za slušalke z novim CFX Binaural sistemom, USB (povezava električnega klavirja z računalnikom)
Dodatki: Vgrajenih 10 Demo pesmi in 50 Novih klavirskih pesmi (priložene note), Držala (zatiči) za note
Dimenzije (Š xV x G): 1350 x 845 x 414 mm, Teža: 43kg
Zvočniki: 2 x 20 Watt

Yamaha CLP serija zajema čisto esenco koncertnega klavirja v zvoku in dotiku, ki utripa s pianistom v vas.

  • Igrajte z zvokom CFX granda, Yamahinega najboljšega koncertnega klavirja
  • Izberite tople tonalne barve in mehkobo legendarnega klavirja Bösendorfer Imperial
  • Izkusite sinergijo zvoka, dotika tipk in občutka na pedalih kot na koncertnem klavirju
  • Vse, kar potrebujete za vajo in igranje kot na koncertnem klavirju

 

Digitalni pianino Yamaha Clavinova CLP-625 ima vse karakteristike in zmogljivosti, ki jih pričakujete od prvega klavirja, vključno s kvalitetnim klavirskim tonom in mehaniko tipk.

Real Grand Expression

Fraza 'Real Grand Expression' definira izrazno sposobnost električnega klavirja Clavinova. Ne samo popolno utelešenje zvoka, dotika in pedalov, kot na pravem klavirju, temveč tudi dolgoletne izkušnje v izdelavi pravih klavirjev, ki so bile uspešno uporabljene in prenesene na električni klavir, povežejo te tri glavne elemente v popoln instrument, pri katerem boste pozabili, da ne igrate klasični koncertni klavir.

Popoln klavirski zvok

Električni klavir CLP625 nosi zvok koncertnega klavirja, ki je bil posnet v idealnih pogojih z najboljšo studijsko opremo, na dveh najboljših klavirjih na svetu, Yamaha CFX Grand in Bösendorfer Imperial. Izbrana sta bila dva najboljša klavirja, uglasil jih je legendarni mojster uglaševanja. Zvok je posnet v več nivojih, saj se klavir popolnoma drugače obnaša pri različnih jakostih igranja. Prav tako je zvok drugačen, ko pritistnemo pedal ali celo, če ga pritisnemo samo na pol. Vse to so razlogi, da električni klavir Clavinova CLP-625 ponuja avtentičen zvok in dinamiko tudi v digitalnem pianinu.

Od staccata do legata – popolna izraznost pod vašimi prsti

Zahvaljujoč Yamahini 'Smooth Release' tehnologiji ponujajo električni klavirji Clavinova natančen, čist in definiran zvok, ko igrate staccato ter polne dolge tone in mehke prehode med njimi. To omogoča pianistu popolno izraznost in svobodo ob igranju na električni klavir.

 

256-notna polifonija

Zaigrajte hkrati vse note, ki vam jih srce poželi, z 256-notno polifonijo vam nikoli ne bo zmanjkalo tonov. (256-notna polifonija pomeni, da če pritisnete sustain pedal in zaigrate 256 tonov hkrati, bodo zveneli vsi. Ko pritisnete 257., bo prvi pritisnjen utihnil.)

Izvrstna igralnost in občutek

Ker uporabljajo električni klavirji Yamaha Clavinova CLP-625 enak sistem kladivc (brez vzmeti) kot koncertni klavir (GH3X mehanika) je občutek igranja enak pravemu klavirju od težjih spodnjih tipk do lažjih na zgornjih oktavah. Tipke imajo tri-senzorsko konfiguracijo, kar natančno zaznava in interpretira obnašanje tipk – odziv, zelo podoben tistemu na pravem klavirju.

Stabilizatorji tipk

Yamahin patentiran sistem omogoča prijeten prenos iz vaših prstov direktno v zvok. Tipke so odzivne, prijetne tudi ob dolgotrajnem igranju. Imeli bopste enak občutek kot pri igranju klasičnega klavirja.

Naraven občutek po vsej dolžini tipke

Konice Clavinovinih tipk so daleč od osi tipke, zato se tipke pogrezajo mehko tudi, če jih igrate tik ob korenu. Tipke na digitalnem pianinu Clavinova so narejene tako, da je točka podpore skrita v instrumentu samem čim dlje od konca tipke, kar poveča igralnost in udobje po vsej površini tipke.

Resonanca celega instrumenta, kot pri pravem klavirju

Podobno kot pri pravem klavirju je tudi električni klavir Clavinova natančno kalibriran, z zvočniki postavljenimi na določenih mestih in natančno izbranemu lesu, kar omogoča, da celotni inštrument optimalno resonira. Tako med igranjem zvok prihaja iz različnih mest na digitalnem klavirju, kar nam daje občutek, da sedimo za pravim koncertnim klavirjem.

Acoustic optimizer

Električni klavir Clavinova vsebuje akustične optimizatorje, ki regulirajo pot zvoka in barvo tona. Yamahino znanje in dolgoletne izkušnje na področju akustike je privedlo do tega, da električni klavir reproducira naraven zvok tako na nizkih, kot na visokih tonih.

 

The Stereophonic Optimizer – nova izkušnja pri uporabi slušalk

Pri igranju s slušalkami, Stereophonic Optimizer pianistu ponuja izkušnjo prostorsko razpršenega zvoka enko kot pri igranju akustičnega klavirja. S Stereophnonic Optimizer-jem, so zvoki, ki so bili analogno zajeti iz akustičnega klavirja* slišati kot, da bi prihajali iz telesa inštrumenta. To omogoča udobno, naravno izkušnjo, ki odpravi pomanjkljivosti pri igranju s slušalkami.

* CFX Voice, uporaba binauralne tehnologije zajemanja zvoka (snemanje zvoka v višini ušes pianista)
 

Več-stezni snemalnik pesmi

Funkcija snemanja v Clavinovah omogoča, da posnamete skladbo, ki ste jo zaigrali* z dotikom enega samega gumba. Ta odlična funkcija vam omogoča objektivno ocenitev vašega igranja med vadbo. Seveda pa lahko funkcijo uporabljate tudi za ustvarjanje lastnih skladb, saj omogoča nasnemavanje na dveh stezah. Npr. lahko posnamete igranje z vsako roko posebej.
*Zapis je v MIDI formatu

Široka paleta zvokov

Poleg vrhunskih zvokov klavirjev imajo električni klavirji Clavinova tudi lep nabor visoko-kvalitetnih zvokov drugih instrumentov, kot so e-piano, orgle, kitare, violine … Uživajte v svobodi izbire, kombiniranju zvokov in igrajte katerokoli glasbeno zvrst vam srce poželi.

IAC (Intelligent Acoustic Control), popoln za igranje doma

Kadar ne morete igrati na polni jakosti inštrumenta (npr. v večstanovanjskih hišah) je opcija nastavitve jakosti zelo uporabna. Do sedaj je veljalo, da se na nižjih jakostih najvišji in najnižji toni porazgubijo oz. skoraj niso slišni. Električni klavir Clavinova je opremljen s patentirano IAC tehnologijo, ki samodejno prilagodi barvo zvoka in tako omogoča popolno igralno izkušnjo ne glede na jakost igranja.

 

 

Dimenzije/Teža
Dolžina 1350mm
Višina 831mm
Globina 414mm
Teža 43.0kg
Tipkovnica
Število tipk 88
Mehanika tipkovnice GH3X (Graded Hammer 3) tipkovnica s tipkami iz sintetične slonovine in ebanovine s prelomno točko
Stopnje občutljivosti tipk Močna, Srednja, Nizka, Fiksna
Pedali
Število pedalov 3
Polovični pedal Da
Funkcije pedalov Damper with half pedal effect, Sostenuto, Soft
Jezik in zaslon
Jezik kontrolne plošče Angleščina
Kabinet
Pokrov tipkovnice Drsni
Stojalo za note Da (z držali)
Zvoki
Zvok klavirja Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial, CFX Binaural Sampling (zvok je zajet v višini pianistovih ušes)
Smooth release Da
Blažilnik resonance Da
Število polifonije 256
Število zvokov 10
Efekti
Reverb 4
Intelligent Acoustic Control (IAC) Da
Pesmi
Število vgrajenih pesmi 10 (Voice Demo), 50 (Piano)
Število prostih mest za snemanje pesmi 1
Število prostih stez za snemanje 2
Funkcije
Razpon metronoma 5 - 280
Funkcija za transponiranje Da (-6 ‒ 0 ‒ +6)
Dvojni način Da
Ostale kontrole Tuning, Scale Type, etc.
Pomnilnik in povezljivost
Notranji pomnilnik cca. 900KB
Izhodi za slušalke 2
USB povezava Možna USB povezava z računalnikom
Ojačevalec in zvočniki
Ojačevalec 20W x 2
Zvočniki 10 cm x 2
Acoustic Optimizer Da

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro
Notice: Undefined variable: site_key in /home/mmusicst/public_html/system/modification/catalog/view/theme/default/template/product/product.tpl on line 113

Električni klavir Yamaha Clavinova CLP-625 WH bel

 
  • Proizvajalec: Yamaha
  • CLP625 WH
  • Razpoložljivost: Trenutno na zalogi v drugi barvi
  • 1.261,00€
  • 1.249,00€

Sestavite komplet po vaših željah


Oznake: električni klavir, digitalni klavir, električni pianino, digitalni pianino, piano, klavir, električni klavirji, yamaha arius, arius, klavinova, clavinova