Če želite doma popoln klavir, potem je Yamaha Clavinova CLP685 najboljša izbira. Je vrhunec Clavinovine serije in združuje vse najboljše, kar lahko Yamaha, kot vodilni proizvajalec klasičnih in digitalnih klavirjev ponudi. Izjemen zvok, popoln posnetek mehanike tipk pravega klavirja, celo podrobnosti, ki jim konkurenca ne seže do kolen.

88 klavirko obteženih lesenih tipk (NWX tipke) s točko preloma(escapement), ki so prevlečene z umetno slonovino in umetno ebenovino
GrandTouch klaviatura s protiutežmi
Število zvokov: 49 + 480 XG zvokov + GM2/GS (Song file playback)
256 tonska polifonija
Yamaha CFX in Bösendorfer Imperial
Digitalni efekti: Reverb, Chorus, Brilliance
Vgrajen Bluetooth za lažjo povezljivost
Piano Room
16-stezni snemalnik (250 pesmi)
LCD zaslon (128 pik x 64 pik)
2 priključka za slušalke z novim CFX Binaural sistemom, USB (povezava električnega klavirja z računalnikom)
Vgrajenih 21 Demo pesmi in 50 Novih klavirskih pesmi (priložene note)
20 spremljav
Držala (zatiči) za note
(50 W + 50 W + 50 W) x 2 ojačevalec, (16 cm + 8 cm + 2,5 cm) x 2 zvočniki, Membrana iz smrekovega lesa
Dimenzije (Š x V x G): 1461 x 1027 x 477 mm, Teža: 83 kg

Yamaha CLP serija zajema čisto esenco koncertnega klavirja v zvoku in dotiku, ki utripa s pianistom v vas.

  • Igrajte z zvokom CFX granda, Yamahinega najboljšega koncertnega klavirja
  • Izberite tople tonalne barve in mehkobo legendarnega klavirja Bösendorfer Imperial
  • Izkusite sinergijo zvoka, dotika tipk in občutka na pedalih kot na koncertnem klavirju
  • Vse, kar potrebujete za vajo in igranje kot na koncertnem klavirju

 

Digitalni pianino Yamaha Clavinova CLP-685 ima vse karakteristike in zmogljivosti, ki jih pričakujete od prvega klavirja, vključno s kvalitetnim klavirskim tonom in mehaniko tipk.

Real Grand Expression

Fraza 'Real Grand Expression' definira izrazno sposobnost električnega klavirja Clavinova. Ne samo popolno utelešenje zvoka, dotika in pedalov, kot na pravem klavirju, temveč tudi dolgoletne izkušnje v izdelavi pravih klavirjev, ki so bile uspešno uporabljene in prenesene na električni klavir, povežejo te tri glavne elemente v popoln instrument, pri katerem boste pozabili, da ne igrate klasični koncertni klavir.

GrandTouch – klaviatura nastala na dediščini izdelave koncertnih Grand klavirjev.

Klaviatura koncertnega klavirja ima lastnost, da je »lahkotna« pri nežnejšemu igranju ter, da postane »težja« pri močnejšemu pritisku na tipke, kar pa ni lastnost klaviatur digitalnih klavirjev. Yamaha kot prva predstavlja klaviaturo GrandTouch ®, ki ima enako upornost tipk kot koncertni klavir, kar vam omogoča, da igrate bolj kontrolirano, z večjo paleto zvočnih odtenkov ko igrate mehko in močnimi svetlimi toni ko igrate močno – tako kot pri koncertnem Grand klavirju.

Popoln klavirski zvok

Električni klavir CLP685 nosi zvok koncertnega klavirja, ki je bil posnet v idealnih pogojih z najboljšo studijsko opremo, na dveh najboljših klavirjih na svetu, Yamaha CFX Grand in Bösendorfer Imperial. Izbrana sta bila dva najboljša klavirja, uglasil jih je legendarni mojster uglaševanja. Zvok je posnet v več nivojih, saj se klavir popolnoma drugače obnaša pri različnih jakostih igranja. Prav tako je zvok drugačen, ko pritistnemo pedal ali celo, če ga pritisnemo samo na pol. Vse to so razlogi, da električni klavir Clavinova CLP-685 ponuja avtentičen zvok in dinamiko tudi v digitalnem pianinu.

Od staccata do legata – popolna izraznost pod vašimi prsti

Zahvaljujoč Yamahini 'Smooth Release' tehnologiji ponujajo električni klavirji Clavinova natančen, čist in definiran zvok, ko igrate staccato ter polne dolge tone in mehke prehode med njimi. To omogoča pianistu popolno izraznost in svobodo ob igranju na električni klavir.

VRM physical modeling—značilen odmev, ki ga tvori celotno telo koncertnega klavirja

VRM sistem, ki je prisoten v električnih klavirjih Clavinovapri poslušalcu ustvari občutek kot, da ga zvok, ki prihaja iz klavirja v celotiobdaja - resoniranje strun, pedalov, ohišja in alikvot.

Natural Wood X klaviatura — občutek igranja koncertnega klavirja

Natural Wood X (NWX) klaviature so izdelane na podlagi izkušenj, ki so jih pri Yamahi pridobili skozi več kot stoletje dolgo tradicijo izdelovanja kvalitetnih klavirjev.Tako kot pri koncertnih klavirjih(grand piano) je les, ki je uporabljen za izdelavo tipk pri NWX klaviaturah posebej izbran in primerno sušen. Zato so tipke bolj odporne na upogibanje kot lesene tipke, ki so izdelane iz lameliranega lesa.

256-notna polifonija

Zaigrajte hkrati vse note, ki vam jih srce poželi, z 256-notno polifonijo vam nikoli ne bo zmanjkalo tonov. (256-notna polifonija pomeni, da če pritisnete sustain pedal in zaigrate 256 tonov hkrati, bodo zveneli vsi. Ko pritisnete 257., bo prvi pritisnjen utihnil.)

Izvrstna igralnost in občutek

Ker uporabljajo električni klavirji Yamaha Clavinova CLP-685 enak sistem kladivc (brez vzmeti) kot koncertni klavir (GH3X mehanika) je občutek igranja enak pravemu klavirju od težjih spodnjih tipk do lažjih na zgornjih oktavah. Tipke imajo tri-senzorsko konfiguracijo, kar natančno zaznava in interpretira obnašanje tipk – odziv, zelo podoben tistemu na pravem klavirju.

Stabilizatorji tipk

Yamahin patentiran sistem omogoča prijeten prenos iz vaših prstov direktno v zvok. Tipke so odzivne, prijetne tudi ob dolgotrajnem igranju. Imeli bopste enak občutek kot pri igranju klasičnega klavirja.

Naraven občutek po vsej dolžini tipke

Konice Clavinovinih tipk so daleč od osi tipke, zato se tipke pogrezajo mehko tudi, če jih igrate tik ob korenu. Tipke na digitalnem pianinu Clavinova so narejene tako, da je točka podpore skrita v instrumentu samem čim dlje od konca tipke, kar poveča igralnost in udobje po vsej površini tipke.

Resonanca celega instrumenta, kot pri pravem klavirju

Podobno kot pri pravem klavirju je tudi električni klavir Clavinova natančno kalibriran, z zvočniki postavljenimi na določenih mestih in natančno izbranemu lesu, kar omogoča, da celotni inštrument optimalno resonira. Tako med igranjem zvok prihaja iz različnih mest na digitalnem klavirju, kar nam daje občutek, da sedimo za pravim koncertnim klavirjem.

Acoustic optimizer

Električni klavir Clavinova vsebuje akustične optimizatorje, ki regulirajo pot zvoka in barvo tona. Yamahino znanje in dolgoletne izkušnje na področju akustike je privedlo do tega, da električni klavir reproducira naraven zvok tako na nizkih, kot na visokih tonih.

The Stereophonic Optimizer – nova izkušnja pri uporabi slušalk

Pri igranju s slušalkami, Stereophonic Optimizer pianistu ponuja izkušnjo prostorsko razpršenega zvoka enko kot pri igranju akustičnega klavirja. S Stereophnonic Optimizer-jem, so zvoki, ki so bili analogno zajeti iz akustičnega klavirja* slišati kot, da bi prihajali iz telesa inštrumenta. To omogoča udobno, naravno izkušnjo, ki odpravi pomanjkljivosti pri igranju s slušalkami.

* CFX Voice, uporaba binauralne tehnologije zajemanja zvoka (snemanje zvoka v višini ušes pianista)
 

Več-stezni snemalnik pesmi

Funkcija snemanja v Clavinovi CLP685 omogoča, da posnamete skladbo, ki ste jo zaigrali* z dotikom enega samega gumba. Ta odlična funkcija vam omogoča objektivno ocenitev vašega igranja med vadbo. Seveda pa lahko funkcijo uporabljate tudi za ustvarjanje lastnih skladb, saj omogoča nasnemavanje na kar 16 stezah. 
*Zapis je v MIDI formatu

Široka paleta zvokov

Poleg vrhunskih zvokov klavirjev imajo električni klavirji Clavinova tudi lep nabor visoko-kvalitetnih zvokov drugih instrumentov, kot so e-piano, orgle, kitare, violine … Uživajte v svobodi izbire, kombiniranju zvokov in igrajte katerokoli glasbeno zvrst vam srce poželi.

IAC (Intelligent Acoustic Control), popoln za igranje doma

Kadar ne morete igrati na polni jakosti inštrumenta (npr. v večstanovanjskih hišah) je opcija nastavitve jakosti zelo uporabna. Do sedaj je veljalo, da se na nižjih jakostih najvišji in najnižji toni porazgubijo oz. skoraj niso slišni. Električni klavir Clavinova je opremljen s patentirano IAC tehnologijo, ki samodejno prilagodi barvo zvoka in tako omogoča popolno igralno izkušnjo ne glede na jakost igranja.

 

 

Dimenzije/Teža
Dolžina 1467 mm
Višina 1029 mm
Globina 477 mm
Teža 89.0kg
Tipkovnica
Število tipk 88
Mehanika tipkovnice GrandTouch klaviatura s kontrautežmi; 88 klavirsko obteženih lesenih tipk (NWX tipke) s točko preloma(escapement) prevlečenih z umetno slonovino in umetno ebenovino
Stopnje občutljivosti tipk Močna, Srednja, Nizka, Fiksna
Pedali
Število pedalov 3
Polovični pedal Da
Funkcije pedalov Damper with half pedal effect, Sostenuto, Soft
Jezik in zaslon
Jezik kontrolne plošče Angleščina
Kabinet
Pokrov tipkovnice Pregibni
Stojalo za note Da (z držali)
Zvoki
Zvok klavirja Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial, Studio Grand (C7), CFX Binaural Sampling (zvok je zajet v višini pianistovih ušes)
Smooth release Da
Blažilnik resonance Da
Število polifonije 256
Število zvokov 49 + 480 XG Voices + GM2 / GS (Song file playback)
Efekti
Reverb 4
Intelligent Acoustic Control (IAC) Da
Acoustic Optimizer Da
Pesmi
Število vgrajenih pesmi 21 Voice Demo Songs + 50 Classics + 303 Lesson Songs
Število prostih mest za snemanje pesmi 250
Število prostih stez za snemanje 16
Funkcije
Razpon metronoma 5 - 500
Funkcija za transponiranje Da (-12 ‒ 0 ‒ +12)
Dvojni način Da
Ostale kontrole Tuning, Scale Type, etc.
Pomnilnik in povezljivost
Notranji pomnilnik cca. 1500KB
Izhodi za slušalke 2
USB povezava Možna USB povezava z računalnikom
Ojačevalec in zvočniki
Ojačevalec (50 W + 50 W + 50 W) x 2
Zvočniki (16 cm + 8 cm + 2.5 cm (dome)) x 2, Spruce Cone Speaker

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro
Notice: Undefined variable: site_key in /home/mmusicst/public_html/system/modification/catalog/view/theme/default/template/product/product.tpl on line 113

Električni klavir Yamaha Clavinova CLP-685 PE črn lak

 
  • Proizvajalec: Yamaha
  • CLP685 PE
  • Razpoložljivost: Trenutno pošlo - v prihodu
  • 4.809,47€
  • 3.899,00€

Sestavite komplet po vaših željah


Oznake: električni klavir, digitalni klavir, električni pianino, digitalni pianino, piano, klavir, električni klavirji, yamaha arius, arius, klavinova, clavinova, 685