Splošni pogoji


Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine elektricni-klavirji.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Spletna trgovina elektricni-klavirji.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje Agencija M4, Mihael Melanšek s.p. , v nadaljevanju ponudnik – elektricni-klavirji.si.
Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine elektricni-klavirji.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.
Dostopnost informacij: ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja;kontaktne naslove; bistvene značilnosti blaga oziroma storitev; pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve; vse cene jasno in nedvoumno določene; način plačila in dostave; časovno veljavnost ponudbe; rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Nacini plačila

Kupec lahko plača blago:

 • Ponudnik izda račun na trajnem mediju (papir), z razčlenjenimi stroški in obvestilom kupcu, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.
 • Na podlagi predračuna oz. ponudbe.
   

Veljavnost ponudbe

Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne in veljajo samo ob naročilu preko interneta, zato lahko pri nekaterih izdelkih pride do odstopanja cen v spletni trgovini in trgovini M4 Music Store v Velenju. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve oddaje naročila. Vse cene vključujejo DDV. Če izdelek ni na zalogi, lahko pride so spremembe cene, o čemer ponudnik kupca obvesti. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Postopek nakupa

1. Naročilo sprejeto

 • Po oddani zahtevi uporabnik dobi preko spletne strani obvestilo, da je zahtevek oddan v procesiranje, hkrati pa dobi elektronsko sporočilo, da je bilo njegovo naročilo v spletni trgovini elektricni-klavirji.si sprejeto2. Blago odposlano

 • Ob vsaki dobavi (lahko jih je več) dobi uporabnik elektronsko sporočilo, kaj je bilo odposlano in kaj ga še čaka v trgovini.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec lahko vrne kupljeno blago v 30 dneh od prevzema (poštni žig).
Blago je mogoče vrniti samo ob predhodni najavi in odobritvi vračila s strani elektricni-klavirji.si. Nenajavljenih vračil ne sprejemamo.
Stroške transporta pri vračilu nosi kupec. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Priložena mora biti kopija računa. Možnost vračila ne velja za blago katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim posebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo. Možnost vračila ne velja za programsko opremo in potrošni material, v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža. Ponudnik vrne celotno kupnino takoj ko je mogoče, najkasneje pa v roku 15 dni od prejetja vrnjenega blaga.

Garancija

Na vsa glasbila iz naše ponudbe je dvoletna (Yamaha Clavinova - petletna) garancija razen rezervnih delov.
Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Dostava, varnost. pravica do zasebnosti, odveza odgovornosti

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Dostavo za elektricni-klavirji.si opravlja Pošta Slovenije.
Pri nakupu nad 100€ je dostava na ozemlju Slovenije brezplačna.

Varnost
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Pravica do zasebnosti
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani elektricni-klavirji.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije. Komunikacija Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila.Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

Odveza odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Za tipkarske napake ne odgovarjamo.
Pritožbe in spori Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@elektricni-klavirji.si ali po klasični pošti na naslov:

Agencija M4
Mihael Melanšek s.p.          
Žarova cesta 14
3320 Velenje


Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno

Splošni pogoji, odgovornost in avtorske pravice

Kupec z oddajo naročila (internet, SMS, telefon, faks, naročilnica) sprejema splošne pogoje poslovanja.

Razprodani izdelki
V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih izdelkov ne moremo poslati, ker je razprodan, zato vas prosimo za razumevanje. Verjamemo, da boste v naši bogati ponudbi našli podoben izdelek, s katerim boste prav tako zadovoljni.

Dobava
Naročeno blago ostane do poravnave celotne kupnine v lasti Agencije M4
Mihael Melanšek s.p.
. Pridržujemo si pravico dostave proti plačilu samo po povzetju.

Cene
Vse cene v katalogu so informativne, izražene v €.  DDV je v ceno že vključen.
Ponudba na spletu velja za objavljene izdelke. Cene veljajo za izdelke, ki so na zalogi. Pri izdelkih po naročilu si pridržujemo pravico do spremembe cene.

Stroški izterjave
Razen že omenjenih stroškov za zamudo plačila Vam zaračunamo tudi ostale stroške. Sem sodijo dodatni stroški, ki so nastali v podjetju za izterjavo, in stroški odvetnika.


Spremembe naslova
Prosimo Vas, da nas o morebitnih spremembah podatkov obvestite takoj. Za nejavljeno spremembo Vam zaračunamo 5€ stroškov.

DOSTAVA IZDELKOV:

 • Želen čas dostave
  Pri naročilu lahko odslej izbirate med redno dostavo, prevzemom na pošti, dostavo do 10. ure in popoldansko dostavo po 16. uri. Naročeno blago Vam bomo dostavili v skladu z Vašo željo. Žal storitev ni možna na vseh poštah.
 • Dostava paketnih izdelkov
  (ne pohištva in tehničnega blaga)
  Vso blago, ki je na zalogi, odpošljemo iz naše hiše v roku 1 do 7 delovnih dni. Paket boste prejeli po pošti. Če Vas takrat ni doma, Vam pustijo obvestilo o prispelem paketu. Na pošti Vas bo paket čakal še 8 dni. Stroške kataloške prodaje plačate ob vsakem naročilu samo enkrat, tudi če boste naročeno prejeli v več kot enem paketu.
STROŠKI DOSTAVE:
Spodaj navedeni pogoji veljajo le pri nakupu v spletni trgovini
Ob nakupu, vrednosti 100 € ali več, vam kupljeno blago dostavimo brezplačno!


Večino artiklov je na zalogi in so dobavljivi takoj. Za artikle po naročilu pa je rok dobave po dogovoru s kupcem ali največ 60 dni.

NAČIN PLAČILA:
Kupec lahko plača blago:

 • po predračunu na naš transakcijski račun

NAROČILO:
Ko kupec pošlje naročilo dobi potrditev tega naročila telefonsko od našega prodajalca, nato pa še po elektronski pošti skupaj s pogodbo, ki vsebuje splošne prodajne pogoje.

CENE IZDELKOV V SPLETNI TRGOVINI:
Vse cene so v evrih in vključujejo DDV. Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini in se lahko razlikujejo od cen v ostalih naših trgovinah. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Vse cene v spletni trgovini so informativne. Nekatere slike so simbolične. Vse cene vključujejo 22% DDV razen učbeniki in knjige , kjer je DDV 9,5%.

PODATKI O SKLENJENIH POGODBAH:
Podatki o sklenjenih pogodbah / opravljenih naročilih so shranjeni v sistemu spletne trgovine. En izvod te pogodbe pa bo kupec prejel ob dobavi blaga (pisna oblika).

PRAVICA OD ODSTOPA POGODBE (velja za nakup preko spletne trgovine):
Kupec ima pravico, da v petnajstih dneh od dobave blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe. Kupljeno blago lahko vrne, vendar mora biti blago nepoškodovano,neuporabljeno in v original embalaži. Vse stroške dostave vračila plača kupec. Kupec lahko po želji blago zamenja za drugo blago ali pa se mu vrne celotna kupnina skupaj.
Če potrošnik prevzeto blago vrne, mu kupnino vrnemo takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v petnajstih dneh po prejemu odstopa od pogodbe oz. prejemu vrnjenega blaga, in sicer s poštno nakaznico.

Blago lahko vrnete osebno ali po pošti na naslov:
Agencija M4, Mihael Melanšek s.p.
Žarova ulica 14, 3320 Velenje

Zaupnost osebnih podatkov
Podatke o kupcih, ki jih pridobimo na spletnem mestu skrbno varujemo. Zagotavljamo, da bomo zbrane podatke uporabljali izključno za izvedbo nakupov in izboljšanje delovanja spletnega mesta. Nikakor jih ne bomo posredovali ali prodali tretjim osebam.

TELEFONSKA PODPORA
Za informacije v zvezi z vašim naročilom in njegovo dostavo nas lahko pokličete tudi na telefonsko številko 031 71 44 71. Pokličete nas lahko od ponedeljka do petka od 10. do 19. ure.

Vsebine, objavljene na spletnih straneh elektricni-klavirji.si so last Agencija M4, Mihael Melanšek s.p. in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati.

Poslovni sistem Agencija M4, Mihael Melanšek s.p. ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Niti Agencija M4, Mihael Melanšek s.p. niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Prav tako si Agencija M4, Mihael Melanšek s.p. pridržuje pravico do sprememb vsebin.